8.8.09

Yine Uykum Kaçtı

Bugün bir telefon mesajı aldım. Çok da yakın sayılmayan bir arkadaşımdan.. Demiş ki; 30 yaşındayım ve hiç arkadaşım yok.. Bu bir itiraf mı bir serzeniş mi ya da kendine karşı yapmış olduğu bir ihanet mi emin olamadım. Ve dolayısıyla pek söyleyecek bir şey de bulamadım. Aslında aklımda olmayan saçma sapan bir cevapla geçiştirdim.. Klasik ben.. İçine birkaç espri kat ve konuyu kapat..
Ama saatler geçtikçe aslında bunun çok ciddi bir konu olduğunu fark ettim. Oyun oynadım, yemek yedim, birkaç kişiyle sohbet ettim ama içimdeki rahatsızlığı atamadım. Mesele arkadaşımı geçiştirmiş olmak değil sanırım. Mesele benimde aynı hissi paylaşıp da bunu çoktan bir yerlere gömmüş olmam.. Belki aylar belki yıllar öncesinden..
Düşündüm.. Son 3 senedir yılbaşlarını annemle kutluyorum.. Doğum günlerimde annemleyim ve tatillerimi yalnız yapıyorum.. Bunlar benim tercihim mi?.. Yoksa zorunlu seçmeli mi?.. Emin değilim.. Etrafımda aklımın alamayacağı çok insan var aslında. Msn listem, telefon rehberim, facebooktakiler, kalbimdekiler, geçmişimdekiler, akrabalar, iştekiler, evdekiler… Düşününce çok fazla insan, çok büyük kalabalıklar.. Ama ama ama… Neden kafamda bu kadar soru işareti var?..
Neden bazı günler sahilde beraber yürüyecek kimsem olmuyor? Neden bir kitabı okuduğumda onu tartışacak kimse bulamıyorum? Neden sinemaya gittiğim zamanlarda büyük boy popcorn bana çok geliyor? ..
Sanırım ben arkadaşım kadar cesur değilim.. Ya da çoktan bu durumu kabullenmiş yolumu böyle çizmişim.. Yalnızım dostlarım edebiyatı bana göre değil.. Hiç olmadı ama bazen de insan keşke diyor işte.. Ne bileyim.. Bana böyle mesajlar atmayın ve hayatımı sorgulamama izin vermeyin lütfen.. Çünkü sizin kadar kolay üstesinden gelemiyorum işte.. Benim de bazen uyumaya ihtiyacım var:)

5 yorum:

  1. yalnız zaman geçirmeyi de seviyor olamaz mısın?
    bende de var öyle bir hastalık ama tabii her zaman değil :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle çok seviyorum yalnız olmayı.. Bütün verimli olarak nitelendirebileceğim işlerim, yazılarım, senaryolarım, filmlerim vs vs hep yalnız olduğum zamanlarda çıktı.. Elbette arkadaşlarım hatta dostum var ama sanırım bu içimde kendini saklayan bir sesti;)

    YanıtlaSil
  3. kendin gibi birini bulmak olsa gerek aradığın?

    YanıtlaSil
  4. Kendimden sıkıldığım şu son dönemde sanırım en son isteyeceğim şey bir tane daha ben :)

    YanıtlaSil
  5. senin gibi dusunmese de seninle aynı zevkleri paylaşır manasında demiştim aslında.. sosyal ahbap :)

    YanıtlaSil