12.8.09

Doğmamış Çocuk, Olmamış Meyve, Gelmemiş Sevgiliye..

Biliyorum. Orada bir yerdesin ve beni bekliyorsun. Geleceğim ve merhaba diyeceğim anı iple çekiyorsun. Seni bulmamı, belki geri dönmemi kimbilir belki de karşılaşmamızı diliyorsun. Benim bastığım kaldırım taşlarına basıyorsun çoğu zaman. Bazen de benim bindiğim asansördeki parfüm kokusu sana ait oluyor. Ve yine kaçırıyorum seni birkaç dakikayla. Sabahları senin bindiğin vapurdan akşamları ben iniyorum kimi zaman. Ve senin içtiğin çay bardağından yudumluyorum demli çayımı, bol şekerle. Çoğu zaman da senin beğenmeyip almadığın filmi günlerce arıyorum. Bulduğum da ise günüm güzelleşiyor. Sen yapıyorsun bunu farkında olmadan. Bazen de omzuma düşen saç teli senden geliyor. Elime alıyorum, parmaklarımda hissediyorum bir an ve rüzgara doğru bırakıyorum..
Bazı günler içinde anlamadığın bir sıkıntı oluyor. Bir de bakıyorsun ki benim gözyaşlarım yağmurlarla gelmiş sana. O zaman anlıyorsun işte.. Sen kırmızı ışıkta takıldığın zaman, aslında önünden yürüyerek geçen benim. Ama sen radyonla uğraştığından görmüyorsun bunu.
Restaurantın tuvaletinden çıkarken yan kapıdan ben girmiştim aslında. Kapı hala sallanıyordu. Acaba oradaki kadına para vermeden kaçmak yerine, kolonya ve mendille biraz daha oyalansaydın.. Ya da ben saçlarımla neden bu kadar uğraştım ki?..
Sahilde içtiğim sigaranın dumanı seni rahatsız ediyor mu? Geliyor mu, ulaşıyor mu sana? Benim ciğerimden, en derinimden çıkan dumanı ellerinle gökyüzüne mi dağıtıyorsun yoksa? Bu yüzden mi bulamıyorsun beni?
Arka masada yüksek sesle konuşan adamsın belki de.. Rahatsız olup kalkıyorum senden. Yediğim yemeğin tadını kaçırıyorsun diye kızıyorum. Bahşiş olarak bıraktığım bozuklukları kafana atmak istiyorum böyle zamanlarda.
Uzun otobüs yolculuklarında arka koltukta sürekli uyuyansın bazen de.. Ben şehirleri, insanları, sokakları, tuvalet kuyruklarını, çorba sıralarını geçerken sen hep uyudun orada. Sabaha doğru ben uyandığımda önceki durakta inmişsin meğer..
Kimsin sen? Neden hala karşıma çıkmıyorsun? Utanıyor musun yoksa? Belki de seni beğenmeyeceğim, sevmeyeceğim sanıyorsun, kimbilir.. Daha kaç zaman seni bekleyeceğimi sanıyorsun. Zaman öylesine hızla akıyor ki.. Biz akreple yelkovan olacağımız yerde kadranın içinde birbirimizi arıyoruz hala. Ters yönlerde.. Zamanın akışını değiştirerek umut ediyoruz.. Nerede hata yapıyoruz dersin?..
Güneş gözlüğüm yok, kırmızı karanfilim, yeşil ceketim, benekli çantam yok.. Tüm çıplaklığımla bulmalısın ki beni, sen olduğunu anlayabileyim. Ya sen diye başkalarına inanırsam günün birinde? Ya başkasına sevgi sözcükleri fısıldarken sen önümden geçiyor olursan?.. Ya yanlışlıkla başkalarının bedenine, ruhuna gizlenirsem? Ya bunu fark ettiğimde çok geç olursa? ..
Bul artık beni be adam.. Buradayım işte. Ne yürüyorum,ne duruyorum, ne kimselere senden bahsediyorum, ne gidebiliyorum, ne kalabiliyorum, ne uzuyorum, ne güceniyorum, ne de büyüyebiliyorum.. Kucağında, yanında, yamacında, gözlerinde, sözlerinde, içinde, dışında, her yerinde büyüt beni artık be!.. Ben yolumu kaybettim, sen bul be adam!!...

7 yorum:

  1. bulacakta ne olacak?, yine birileri ortan kaybolacak, sonra kavgalar başlayacak ve ardında egolar ortaya çıkacak. 'ben' diyecek herkes, 'benden...' diye başlayacak cümleler ve kalpler kıralacak yenilenmesi mümkün olmayan biçimde. arayıp bulma çabasıdır zaten hata olan, bırak denk düşürsün hayat yollarınızı, bir tesadüf misali...

    arayışa giren bir insan, kimi bulursa bulsun arayışına devam eder... aranmayı değil tesadüf eseri denk düşmeyi bekle. çünkü ne arayan bulduğunun tam aradığı şey olduğunu düşünür, ne de bulunan arananın kendi olduğundan emin olur. ne bulunanın aradığıdır arayan, ne bulanan bulunduğudur aranan... ;)

    YanıtlaSil
  2. kelimeleri kullanma yeteneğin, mantıksız cümleler kurmana engel değil.. kışkırtıcı ama etkisiz:)

    YanıtlaSil
  3. kafanın karışacağını biliyordum =) cümleler mantıklı sadece karışık. etkili olsun diye yazmadım. yoksaaa ne afilli sözler ederdim bilirsin =P

    YanıtlaSil
  4. Bulunma kaygin, bulununca, sebepler bulup kacmaya birakirsa seni, her kadin gibi, o zaman da ozunde ayni manalar tasiyan, farkli cumlelerle, benzerlerini yazarsin. Bana, beni yine bul, ben kayboluyorum selzenisini yasamis eski birini hatirlattin.

    YanıtlaSil
  5. bulduğunu fark ettiğin anda aslında imkansız bir şey istemediğini düşünmeye başlıyorsun fekat kader ağlarını senin istediğin gibi örmüyor. sonuç yine hüsran :(

    YanıtlaSil
  6. ortaçgil: bir eylül akşamı

    YanıtlaSil
  7. dinliyim diye mi tavsiye ediyorsun?...

    YanıtlaSil